World Alternative Games gaan vandaag van start

World Alternative Games gaan vandaag van start

De World Alternative Games omvatten een zestigtal bizarre en uitzonderlijke sporten. Onder andere vrouwdragen, manslepen, Russische eierroulette, achteruitlopen, worstelen in jus, teenworstelen, hoogspringen met een mountainbike en bierviltjes gooien zullen er de revue passeren.  Iedereen kan een gooi doen naar het eremetaal in deze sporten, al gaat iedereen naar huis met een medaille. Deelnemen is ook hier belangrijker dan winnen.

Het opmerkelijke sportevenement wordt georganiseerd in het Welshe Llanwrtyd Wells, één van de kleinste stadjes van het Verenigd Koninkrijk. Het plaatsje stond vroeger bekend als een kuuroord, maar verwierf de afgelopen eeuw faam dankzij opmerkelijke sportevenementen zoals een marathon waarin lopers het opnemen tegen ruiters en  wereldkampioenschap snorkelen in een moeras.

Toen aangekondigd werd dat Londen de Olympische Spelen van 2012 zou organiseren, vonden de inwoners van Llanwrtyd Wells dat hun gemeente niet moest onderdoen voor de metropool. Sindsdien organiseert het Welshe dorpje jaarlijks zijn eigen, amusante versie van de Olympische Spelen.

Met succes, want Llanwrtyd Wells werd in 2014 door Lonely Planet bekroond tot een van de coolste plekjes om te bezoeken.

Archiefbeeld AFP / J. Hukkanen