Wordt hoverboarding de nieuwste extreme sport?

Wordt hoverboarding de nieuwste extreme sport?

Hendo Hoverboard

Net als het hoverboard van Omni, dat zich in 2015 in de spotlights werkte door het afstandsrecord te breken, is ook de plank van Hendo een prototype. Een team van het magazine Wired kon het enkele weken geleden zelf testen. In tegenstelling tot het OmniBoard, dat met propellers is uitgerust, werkt de magie van Hendo dankzij tegengestelde magnetische velden. Die laten de plank 3 cm boven de grond zweven en voortbewegen in alle richtingen.

Dit board is voorlopig nog niet te koop, maar kreeg wel al de zegen van überskater Tony Hawk, die door Hendo onder de arm is genomen om hun speeltje te promoten. Zelfs de uitvinder van het originele concept uit ‘Back to the Future', Bob Gale, is fan!

hendohover.com

L'Hoverboard WFD de ZR®

Het WFD by ZR® hoverboard is ontworpen door jetskikampioen Franky Zapata. Eigenlijk is het een plank die aangedreven wordt door waterkracht, om te surfen op… en enkele meters boven de golven. De WFD heeft zijn prototypefase al achter de rug en wordt nu gretig uitgeprobeerd tijdens wedstrijden en demonstraties van Zapata Racing. En ook dit hoverboard charmeert pro-skater Tony Hawk.

De WFD hangt met een turbine en een slang vast aan een motorboot. Surfers kunnen tot acht meter boven het water opstijgen en een snelheid van 40 km/u halen, afhankelijk van het vermogen van de boot. Je kan er ongelofelijke tricks mee uithalen op én onder het water. Een extreme watersport die binnenkort weleens op heel wat stranden te zien zou kunnen zijn.

zapata-racing.com/en

ArcaBoard

Het ArcaBoard wordt aangedreven door 36 elektrische ventilatoren. Je vliegt ermee in alle richtingen en tot 30 cm boven elk soort terrein, zelfs boven water, aan een kruissnelheid tot 20 km/u.

Het ArcaBoard belooft erg veilige en stabiele ritjes. Je kan het bedienen met je smartphone, handbewegingen of via Bluetooth. Maar je kan het stabilisatiesysteem ook uitschakelen en het board enkel met je lichaam bedienen. Voor een nog intensere belevenis.

Het concept van deze plank is heel eenvoudig (ze lijkt op een dik schuimplastic tapijt) maar omdat ze zo zwaar is, blijft de vliegtijd beperkt tot slechts 3 à 6 minuten. De voorverkoop is al gestart. Het ArcaBoard kost $ 14.900 en wordt geleverd vanaf 15 april.

arcaspace.com/en/arcaboard.htm