Wordt de iPhone 12 dan toch een stuk duurder dan verwacht?

Wordt de iPhone 12 dan toch een stuk duurder dan verwacht?

Over de iPhone 12 wordt de laatste maanden hevig gespeculeerd. Zo zou de volgende generatie iPhones standaard geleverd worden zonder oplader en oortjes (EarPods). Dat hoeft geen ramp te zijn, maar Apple-fans hoopten ter compensatie wel dat de prijs daarmee naar beneden zou gaan.

Duurder dan iPhone 11

Als we analist Jeff Pu van MacRumors mogen geloven, bergen we die hoop maar beter op. In een onderzoeksnota voorspelde hij dat de prijs van de iPhone 12 in de Verenigde Staten maar liefst 50 dollar hoger zou komen te liggen. Voor het 5.4-inch-model zou je dan 749 dollar betalen, terwijl de iPhone 11 ‘slechts' 690 dollar kost. Voor het 6.1-inch-toestel zou je daar nog eens 50 of 100 dollar mogen bijtellen. Bij ons kost de goedkoopste iPhone 11 momenteel 809 euro, dus reken daar voor de iPhone 12 nog maar wat eurootjes bij.

5G en OLED-scherm

Pu wijt de mogelijke prijsstijging aan het feit dat de iPhone 12-serie de eerste reeks is die 5G ondersteunt. Bovendien krijgen alle modellen een OLED-scherm, terwijl de goedkoopste iPhone 11 het nog met een LCD-scherm moet doen.

Het blijven speculaties, maar binnen enkele maanden zullen we het eindelijk weten. Apple stelt normaal gezien begin september zijn nieuwe toestellen voor.