Word de eigenaar van Monty de mammoet voor 350.000 euro

Word de eigenaar van Monty de mammoet voor 350.000 euro

Een van de best bewaarde skeletten van een wolharige mammoet, compleet met slagtanden van 2,4 meter, staat te koop. De 50.000 jaar oude mammoet, Monty, wordt op 26 november verkocht tijdens een veilig en een aantal experts suggereren dat Monty maar liefst 350.000 euro kan opleveren.

De mammoet, die 3,5 meter hoog en 5,5 meter lang is, zal particuliere verzamelaars aantrekken. Stel je voor dat de mammoet bedekt is met vacht, dan lijkt hij best hard op de olifant die we kennen van vandaag. Hij had wel kleinere oren en een kortere staart zodat die niet konden bevriezing en het warmteverlies geminimaliseerd was. Hij was uitstekend aangepast aan de ijstijd.

De mammoet leefde op de mammoetsteppe die zich uitstrekte van Eurazië tot Noord-Amerika. Hij at voornamelijk gras wat verklaard waarom hij slechts vier tanden had en twee lange prachtige, gebogen slagtanden.

"Wat uitzonderlijk is aan Monty is dat hij twee complete slagtanden heeft. Hij mist alleen maar twee tenen. De slagtanden zien er erg indrukwekkend uit," zei James Rylands van Summer Place Auctions.

Tot nu toe was Monty ene deel van een Oost-Europese collectie en door zijn enorme omvang werd hij pas onlangs in elkaar geknutseld.