Woody Allen in opspraak na nieuwe aantijgingen

Woody Allen in opspraak na nieuwe aantijgingen

De twee zouden vanaf 1976 acht jaar lang een affaire hebben gehad. De zestienjarige Engelhardt zag de toen 41-jarige regisseur voor het eerst in een New Yorks restaurant, krabbelde haar telefoonnummer op een servet en gaf het aan de regisseur. "Omdat jij al genoeg handtekeningen hebt uitgedeeld, hier is de mijne", stond erbij te lezen.

Kort daarna nodigde Allen haar uit om langs te komen naar zijn studio. "Daar vertelde ik hem dat ik in New Jersey woonde, nog naar de middelbare school ging en een carrière als model nastreefde. Enkele weken later hadden we seks." In New York ligt (en lag) de wettelijke leeftijd om seks te hebben op 17 jaar.

Het is de eerste keer dat de nu 59-jarige Engelhardt openlijk over de affaire spreekt. Toch wil ze Allen niet veroordelen. "Ik heb gekozen om erover te spreken zodat ik een perspectief kon bieden. Ik val Woody niet aan", zei ze. "Dit is geen poging om deze man te ruïneren. Ik spreek over mijn liefdesverhaal. Dit heeft me gemaakt wie ik ben. Ik heb er geen spijt van."

Triootjes met Mia Farrow

Na ongeveer een jaar begon de regisseur ook "andere jonge vrouwen" uit te nodigen voor triootjes. Na vier jaar stelde hij haar ook voor aan zijn nieuwe vriendin: de bekende actrice Mia Farrow. "Ik voelde me misselijk. Ik wilde er niet meer zijn, maar ik kon de moed niet opbrengen om te vertrekken. Een vertrek zou namelijk het einde betekenen. Een leven zonder hem beangstigde me. Dus ik bleef."

Ondanks haar initiële jaloezie verklaart Engelhardt dat zij en Farrow "naar elkaar toe groeiden" na "een handvol triootjes", "na het samen roken van wiet en door een gezamenlijke liefde voor dieren." "Er waren momenten dat we met ons drietjes samen waren die ongelooflijk leuk waren. We genoten van elkaar, Mia was zo mooi en lief, Woody was charmant en aanlokkelijk. En ik? Ik was sexy en werd bekwamer en bekwamer in dit spelletje."

Pas na het beëindigen van de relatie besefte Engelhardt "de ware toedracht". "Eigenlijk was ik alleen maar een speeltje."

Inspiratie voor 'Manhattan'

Volgens de vrouw is zij deels een inspiratie geweest voor de bekende film 'Manhattan' uit 1979, waarin een 42-jarige man een seksuele relatie aanknoopt met een 17-jarige vrouw.

Het is niet de eerste keer dat Woody Allen in opspraak komt voor seksuele relaties met minderjarigen. De relatie van Farrow en Allen liep in 1992 ten einde, toen zij naaktfoto's vond die hij van haar dochter had gemaakt. Uiteindelijk trouwde de regisseur met deze Soon-Yi. Zijn geadopteerde dochter met Farrow, Dylan, beschuldigt hem er dan weer van haar seksueel te hebben misbruikt toen ze zeven jaar was.

De regisseur wilde niet reageren op de getuigenis van Engelhardt.

Meest gelezen
 1. amythumb

  Amy uit ‘K2 zoekt K3’ merkte iets op tijdens de wedstrijd: «Nu mag ik het wel zeggen»

 2. oliviathumb

  Ex-Miss krijgt kritiek op outfit waaronder ze geen ondergoed draagt: «Ik zou me schamen!» (foto)

 3. deanthumb

  Mama van Dean duidelijk over welke straf verdachte volgens haar moet krijgen

 4. allisonthumb

  Allison Scott openhartig over breuk met Sean Dhondt: «Ik snap niet dat hij daarover gelogen heeft»

 5. laurathumb

  Laura uit ‘Blind Getrouwd’ doet volgers speculeren met deze foto: «Ben je zwanger?»