Wondermeisje loopt al zes jaar rond met hart buiten borst

Wondermeisje loopt al zes jaar rond met hart buiten borst

Virsaviya lijdt aan het thoraco-abdominaal syndroom. Door deze zeldzame aandoening werd het meisje geboren met haar hart en ingewanden uit haar borstkas. Minder dan één op een miljoen kinderen krijgt te maken met deze ziekte en ze leven zelden lang. Tegen alle verwachtingen in vierde het meisje onlangs haar zesde verjaardag. Artsen noemen haar dan ook terecht een medisch wonderkind.

Maar deze unieke situatie kan niet eeuwig blijven duren. Virsaviya heeft dringend medische hulp nodig. Daarom verhuisde ze samen met haar moeder van Rusland naar de Verenigde Staten voor een behandeling. Op een operatie is het nog even wachten omdat haar bloeddruk veel te hoog is. Zolang die niet zakt, is de ingrijpende operatie levensgevaarlijk.

In afwachting van de operatie heeft haar moeder een inzamelingsactie opgestart. Het meisje moet immers geregeld naar het ziekenhuis voor controles en onderzoeken. Om alle ziekenhuiskosten te kunnen beperken hoopt de moeder 100.000 dollar (ongeveer 91.000 euro) in te zamelen.

Het wonderkind heeft ook een eigen Instagrampagina, waar ze haar 35.000 volgers op de hoogte houdt van haar gezondheid. Van opgeven wilt ze ondertussen niets weten. "Ik weet waarom mijn hart buiten mijn borst klopt", zegt ze wijs. "Omdat Jezus wil laten zien dat hij speciale dingen als ik kan maken."