Women's Nations League Volley - Yellow Tigers stunten tegen Rusland

Women's Nations League Volley - Yellow Tigers stunten tegen Rusland

In hun zevende wedstrijd in de Women's Nations League volleybal hebben de Yellow Tigers (FIVB-19) dinsdag in Kortrijk met 3-0 gewonnen van Rusland (FIVB-5). De setstanden waren 25-22, 25-20 en 25-22. Coach Gert Vande Broek startte met Britt Herbots, Kaja Grobelna, Marlies Janssens, Celine Van Gestel, Dominika Sobolska, Ilka Van de Vyver en libero Jodie Guilliams en liet Anna Valkenborg en Silke Van Avermaet invallen. Herbots was met 20 punten topscorer van de partij. Ook Grobelna (14 punten) blonk uit.

"Dit is een ongelooflijke start. We hebben de tegenstander van bij het begin onder druk gezet, zodat ze begonnen te twijfelen", reageerde Grobelna na de stuntzege. "We konden ook elke keer terugkomen uit een achterstand. Daar ben ik superblij om, maar ik denk dat je op sommige momenten zag dat we nog beter kunnen. Onze sterkte is ook wel dat we niet afhangen van één speelster. Ook in verdediging en in blok presteerden we uitstekend. Onze doelstelling om tegen een ploeg als Rusland iets te kunnen neerzetten, is alvast bereikt, maar voor mij persoonlijk staat woensdag de belangrijkste wedstrijd, tegen mijn moederland Polen, op het programma."

Na vier zeges en drie nederlagen zijn de Belgen negende op zestien landen. Woensdag nemen ze het in Kortrijk nog op tegen Polen (FIVB-26), donderdag tegen wereldkampioen Servië (FIVB-1). Volgende week (11-13 juni) trekken de Tigers naar Stuttgart voor duels tegen Duitsland (FIVB-15), Nederland (FIVB-7) en de Dominicaanse Republiek. Over twee weken (18-20 juni) staan er in Ankara wedstrijden tegen Turkije (FIVB-12), Italië (FIVB-8) en Brazilië (FIVB-4) op het programma. Daarna speelt de top zes de eindronde in het Chinese Nanjing. Om ook volgend jaar bij de elite uit te komen moeten de Belgen minstens één van de andere drie challengers (Bulgarije, Polen en de Dominicaanse Republiek) achter zich laten. Momenteel staan alleen de Polen voor de Belgen.

.

bron: Belga