Wolvin Naya verdacht van dubbele schapenmoord

Wolvin Naya verdacht van dubbele schapenmoord

"Voorlopig wijst alles op een echte wolvenaanval: de manier waarop de schapen gedood zijn - met een halsbeet - en de bijna chirurgische precisie waarmee de aanvaller zich tegoed heeft gedaan aan één van de karkassen. Maar ook wolvensporen die werden gevonden op de oever van een pas geruimde beek in de buurt", zegt Landschap vzw.

Schadevergoeding

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) zal de stalen nu analyseren. Ook de trackinggegevens van wolvin Naya, die bijgehouden worden door een onderzoeker uit Duitsland, worden met vertraging bekendgemaakt, zo is vernomen van het INBO.

Bij het Agentschap Natuur en Bos benadrukt men dat er al een schadedossier geopend is. Als effectief blijkt dat de wolvin verantwoordelijk is voor de aanval, zal de getroffen landbouwer een schadevergoeding kunnen bekomen.

Reeën, everzwijnen, hazen en konijnen

Volgens Landschap vzw was wolvin Naya al bijna drie weken in België, nadat ze vanuit Duitsland de grens had overgestoken. In Leopoldsburg-Beringen leek ze een voorlopig leefgebied gevonden te hebben, waar ze voldoende rust en voedsel kon vinden, zoals reeën en everzwijnen, maar ook hazen en konijnen. De wolf had in tien dagen vijfhonderd kilometer afgelegd. Maar nu ziet het er dus naar uit dat de 'wandelwolf' zich weer in beweging heeft gezet.

Meer informatie op www.welkomwolf.be.

Meest gelezen
 1. temp5

  ‘Temptation’-Aylin poseert in doorzichtige lingerie: «Wow, wat een schoonheid!» (foto)

 2. katthumb

  Kat Kerkhofs openhartig over zwangerschap: «Toen was het raak!»

 3. lennythumb

  Lenny uit ‘Blind Getrouwd’ is voor het eerst papa geworden

 4. steventhumb

  Steven Van Gucht over omikronvariant: «Kan wellicht een tweede keer besmetten»

 5. oliviathumb

  Vrouw geeft haters die vinden dat ze «te dik is voor een bikini» lik op stuk (video)