Woensdag blijft het koud en bewolkt

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vandaag is er veel bewolking en blijft het koud, al klaart het in de namiddag wel een beetje op. De maxima schommelen rond het vriespunt. Morgen wordt het zonnig en iets warmer. Vrijdag en in het weekend opnieuw grijzer. Het kwik klimt tot maximaal 8 graden. Dat meldt het KMI. Vandaag is het aanvankelijk grijs. In de loop van de namiddag komen er vanuit het zuidoosten enkele opklaringen binnen. Op meerdere plaatsen blijft het echter bewolkt. De temperaturen liggen aan de lage kant: tussen -2 of +1 graden in Laag- en Midden-België en tot -4 graden op de hoogste plekken. In de Ardennen staat er een matige oostenwind, elders is de wind zwak tot soms matig uit oostelijke richtingen.

Vanavond is het nog grotendeels bewolkt. Tegen het einde van de nacht zijn er plaatselijk mogelijk wat meer opklaringen. Het kwik daalt naar waarden tussen -2 tot -8 graden. In het zuidoosten van het land staat er een matige, elders een meestal zwakke tot soms matige wind uit het oosten, draaiend naar het zuidoosten.

Morgen verdwijnt de bewolking en is het een zonnige dag. De temperaturen komen onder invloed van de zon wat hoger uit, met maxima tussen -2 en +3 of plaatselijk +4 graden.

Na een koude ochtend zijn er vrijdag aanvankelijk nog opklaringen. In de loop van de dag verwachten we behoorlijk wat hogere wolkenvelden, maar blijft het overwegend droog. Het wordt zachter met maxima van 2 tot 9 graden. Zaterdag wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Een paar lokale buien zijn mogelijk, maar het blijft toch in vele streken droog. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 8 of 9 graden in het westen en het centrum. Zondag neemt de bewolking toe en vergroot in de loop van de dag de kans op lichte regen. De maxima klimmen lokaal tot 9 graden.

Maandag blijft mogelijk de kans op neerslag nog beperkt, maar dinsdag en woensdag verwachten we perioden met regen en buien. Dinsdag stijgt het kwik tot 10 of 11 graden.

bron: Belga