WK veldrijden - Tweede plaats voor Michael Vanthourenhout "voelt als een zege"

WK veldrijden - Tweede plaats voor Michael Vanthourenhout "voelt als een zege"

Michael Vanthourenhout was zondag door het dolle heen na zijn WK-zilver. "Ik kwam naar hier voor brons", zegt hij, "en ik keer huiswaarts met zilver. Dit voelt als een overwinning." Michael Vanthourenhout vierde alsof hij net zelf wereldkampioen was geworden. "Ik voel me ook een winnaar", zegt hij, "al een gans seizoen domineren de twee tenoren. Brons leek me het hoogst haalbare. En niet eens evident, want we waren met meerdere renners aan elkaar gewaagd."

Uiteindelijk pakte hij zilver. "Ik heb echt een uur op een wolkje geleefd", lichtte hij toe, "in die eerste ronde reed ik zelfs mee met Wout en Mathieu. Dan voel je echt vleugels. Het was een droom, een gans uur, want daarna wist ik Mathieu te lossen en dat was een gans seizoen nog niet gelukt. Ik ben zo blij met die tweede plaats, ik was de op een na sterkste man in koers. Zilver was het hoogst haalbare, aan Wout viel niets te doen."

Want hij beseft dat hij geen goed seizoen achter de rug heeft. "Inderdaad, mijn seizoen viel tegen. Dat vertelde ik eerder al. Door knieproblemen in de zomer kon ik me niet goed voorbereiden op de winter en dan loop je een gans seizoen achter de feiten aan. Deze medaille geeft me een boost, vertrouwen en zal me motiveren in de komende maanden om hard te werken voor het volgende crossseizoen."

bron: Belga