WK veldrijden - Sanne Cant gaat stevig feestje vieren

WK veldrijden - Sanne Cant gaat stevig feestje vieren

Sanne Cant was zaterdag in Valkenburg misschien iets minder emotioneel dan na haar eerste regenboogtrui vorig jaar in Luxemburg, maar de Belgische, Europese en tweevoudig wereldkampioene was wel ontzettend trots op haar trui en zal dat zaterdagavond met een stevig feestje vieren. "Het was een ontzettend spannende strijd", herhaalde ze nog eens op de persconferentie met de winnaar na afloop. "Bij het ingaan van de laatste ronde keek ik tegen acht seconden achterstand aan, dacht ik dat ik als tweede zou eindigen, maar ik weet intussen dat ik een redelijke finale kan rijden en pepte mezelf op: "de komende acht minuten moet je het doen, nu moet ik alles geven, niet straks". Die laatste keer op de trap was echt pijnlijk, voelde ik dat in mijn ganse lijf en was ik ontzettend blij toen ik de finish zag. Ik ben ontzettend trots dat ik mijn titel heb kunnen verlengen. Straks ga ik dat zeker eens stevig vieren."

Vooraf werd gezegd dat het parcours veel weg had van Namen qua lastigheidsgraad en klimwerk. Nooit wist ze er een goed resultaat te rijden. Het voorbije seizoen werd ze er twaalfde, maar nu kroonde ze zich tot wereldkampioene op een klimparcours. "Ik vind toch niet dat je die twee parcoursen kan vergelijken", legde ze uit, "in Namen is het echt vier, vijf minuten klimmen. Hier was het korter en met meer interval. Bovendien zorgde de regen er voor dat we omhoog vaak moesten lopen. En ik ben een goede loper, dus dat was hier in mijn voordeel. Ik heb veel gelopen de voorbije trainingen, naar dit WK gewerkt en dat heeft me geholpen. Misschien als ik de toekomst nog wat meer op het klimwerk train, kan ik de Wereldbeker in Namen ook wel winnen, maar daar ben ik nu niet echt mee bezig."

"Katie verdiende die regenboogtrui zeker ook", stelde ze nog, "maar goed: er kan er slechts één winnen. Dit was een van de zwaarste wedstrijden ooit die ik gereden heb en deze titel doet dan ook veel deugd. Ik domineer nu al zo'n twee à drie jaar het seizoen, maar het was voor mij altijd moeilijk om de regenboogtrui te grijpen. Vorig jaar brak ik de ban, nu verleng ik mijn titel. Ik ben nu minder emotioneel dan bij mij eerste trui, maar wel nog altijd ontzettend trots en misschien ben ik nog wel blijer dan vorig jaar."

bron: Belga