WK veldrijden - Politie roept Philip Roodhooft op het matje

WK veldrijden - Politie roept Philip Roodhooft op het matje

De wereldtitel van Sanne Cant kon zaterdag niet door iedereen gevierd worden in Valkenburg. Bij de podiumceremonie ontstond er een schermutseling tussen enkele mensen uit de entourage van de ploeg en de security. Het kwam zelfs tot een handgemeen. Manager Philip Roodhooft werd overgebracht naar het politiekantoor. Cant kroonde zich tot wereldkampioene en dat wilde iedereen vieren. "Het is me nog niet helemaal duidelijk wat er allemaal gebeurd is", aldus persverantwoordelijke Niels Rouvrois. "Er circuleren verschillende verhalen, maar niemand weet precies wat er aan het podium is gebeurd. Er was een handgemeen en Philip is nu bij de politie, samen met zijn vrouw."

Volgens de krant Het Laatste Nieuws ging het als volgt: "Kevin Cant wilde zijn zus feliciteren, net zoals mecanicien Dieter Clerx", klinkt het. "Maar ze werden aan het podium nogal hardhandig tegengehouden door de security."

De broers Roodhooft wilden na de ceremonie de gemoederen bedaren, maar de situatie escaleerde en Philip Roodhooft kreeg enkele rake klappen", gaat het verder.

Hij werd uiteindelijk geboeid weggevoerd en is nu samen met zijn echtgenote op het politiekantoor om één en ander uit te leggen.

bron: Belga