WK veldrijden - Pech nekt Van der Poel

WK veldrijden - Pech nekt Van der Poel

Mathieu van der Poel nam zondag een kanonstart in Bieles, greep de tegenstand meteen bij de keel, maar materiaalpech zorgde er voor dat Wout van Aert eerst kon terugkeren en nadien ook nog eens kon wegrijden bij de Nederlander. "Dit is de grootste ontgoocheling uit mijn carrière sinds ik op de fiets zit", sprak hij na afloop, "ik kon hier mijn kansen niet verdedigen. Ik reed vier keer lek en die laatste keer was er te veel aan. Van de eerste drie lekke banden kon ik nog bekomen. Toen ik in het wiel van Wout zat, deed ik zelfs extra vertrouwen op, maar die laatste lekke band viel op het verkeerde moment, te ver van de materiaalpost en ik verloor te veel tijd. Het kostte me ook krachten. Ik heb nog geprobeerd nadien, je weet nooit of Wout ook pech zal hebben, maar ik wist wel dat ik voor een tweede plek reed en het werd ook zilver. Ik ben zwaar ontgoocheld."

Van der Poel is het er niet mee eens dat de wedstrijd werd beslist door het materiaal. Van Aert reed één keer lek, hij vier keer. "In de Wereldbeker in Namen ligt het parcours ook bezaaid met stenen", zei hij, "daar had ik geen enkele lekke band. Dit is gewoon pure pech, daar heeft mijn bandenkeuze niets mee te maken."

Ook nadat hij de uitleg van Wout van Aert had gehoord op het persmoment over zijn materiaalkeuze, bleef hij bij zijn standpunt. "Het is niet omdat andere renners een bepaalde keuze maken dat ik dat ook moet doen. Ik blijf bij mijn eigen plan en rijd een gans jaar op die tubes. Ik ga niet opeens op het WK met andere tubes rijden. Ik herhaal, in Namen had ik geen problemen. Dit was gewoon pure pech."

bron: Belga