WK tafeltennis - Lung en Marchetti gaan er meteen uit

WK tafeltennis - Lung en Marchetti gaan er meteen uit

Lisa Lung (ITTF 179) en Nathalie Marchetti (ITTF 261) hebben de eerste ronde van het WK tafeltennis in Düsseldorf niet overleefd. Beide Belgische vrouwen gingen kansloos onderuit in hun eerste partij. De 17-jarige Lung, de best geklasseerde Belgische, ging met 1-4 de boot in tegen de Roemeense Elizabeta Samara (ITTF 31). Nathalie Marchetti, die zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi had geplaatst, verloor met 4-0 van Ho Ching Lee (ITTF 33), uit Hongkong.

Bij de mannen komen drie Belgen vandaag in actie in het enkelspel. Cedric Nuytinck (ITTF 106) neemt het op tegen de Japanner Tomokazu Harimoto (ITTF 69). Robin Devos (ITTF 144) treft de Zweed Pär Gerell (ITTF 44) en kwalificatiespeler Florent Lambiet (ITTF 178) ontmoet de Iraniër Noshad Alamiyan (ITTF 76).

In het mannen dubbelspel neemt het duo Devos/Nuytinck het vandaag in de tweede ronde op tegen de Wit-Russen Vladimir Samsonov en Pavel Platonov. Lambiet en Martin Allegro ontmoeten het Hongkongse duo Tianyi Jiang/Siu Hang Lam.

bron: Belga