WK snooker - John Higgins zet jacht op vijfde wereldtitel voort

WK snooker - John Higgins zet jacht op vijfde wereldtitel voort

De 43-jarige Schot John Higgins (WS-5) maakt nog altijd kans om een vijfde wereldtitel op zijn palmares te brengen. In de achtste finales won de wereldkampioen van 1998, 2007, 2009 en 2011, de voorbije twee jaar telkens verliezend finalist, maandag met 13-11 van de Engelsman Stuart Bingham (WS-12), de wereldkampioen van 2015. Bingham kwam zondag het best uit de startblokken, met winst in vier van de vijf eerste frames, maar uiteindelijk gingen beide ex-wereldkampioenen nek aan nek de tweede (4-4) en de derde (8-8) sessie in. Daarin gaven ze elkaar tot 11-11 geen duimbreed toe, waarna de ervaren Schot het pleit in zijn voordeel beslechtte.

"Ik heb enkele kansen laten liggen en tegen een speler als Higgins is dat fataal, een tweede kans gunt hij je niet", treurde Bingham. "Dit is zuur, maar ik heb een goed seizoen gehad."

In de kwartfinales (best of 25) staat Higgins dinsdag en woensdag tegenover de Australiër Neil Robertson (WS-4), die eerder deze week Shaun Murphy (WS-13) met 13-6 van zich af schudde. Higgins en Robertson, die het WK won in 2010, zijn de enige van de acht kwartfinalisten die hun naam al op de erelijst hebben staan. In de andere kwartfinales neemt David Gilbert (WS-16) het op tegen Kyren Wilson (WS-8), geeft Gary Wilson (WS-32) Ali Carter (WS-19) partij en treft Judd Trump (WS-7) de Schot Stephen Maguire (WS-15).

"Tegen Neil ben ik zeker de underdog", blikte Higgins vooruit. "Hij is niet voor niets de toernooifavoriet. Hij speelt met heel veel vertrouwen en zal moeilijk af te stoppen zijn. Hij zal zeker nog een WK winnen. Hij is veelt te goed om maar één wereldtitel op zijn palmares te hebben."

"Neil is de te kloppen man", beaamde Bingham. "Ik keek er echt naar uit om tegen hem te spelen, maar als er één man is die Neil kan verslaan, is het John wel. Al zal hij dan nog zwaarder moeten scoren, dan hij tegen mij deed."

.

bron: Belga