WK-selectie bekend van twaalf Belgian Cats, met Meesseman en Wauters

WK-selectie bekend van twaalf Belgian Cats, met Meesseman en Wauters

Philip Mestdagh heeft twaalf speelsters geselecteerd die van 22 tot 30 september een gooi zullen doen naar de Wereldbeker basket voor vrouwen. De bondscoach van de Belgian Cats maakte zijn selectie vandaag bekend, daags na de voorbereidingswedstrijden tegen Turkije. Emma Meesseman en Ann Wauters zullen van de partij zijn. De twee sterkhouders van de Belgische nationale ploeg kampen momenteel met blessures, maar de coach twijfelt niet aan hun deelname aan het WK, het eerste WK in de geschiedenis waar ons land zowel bij de mannen als de vrouwen zal aantreden. In vergelijking met het team dat vorig jaar de bronzen medaille pakte op het EK in Praag, is de 22-jarige Julie Allemand (Lyon ASVEL) intussen uitgegroeid tot de spelmaakster van Philip Mestdagh. Julie Vanloo en Marjorie Carpréaux worden ook toegevoegd aan de selectie. Kapitein Sofie Hendrickx maakte begin dit jaar een einde aan haar internationale carrière. Zij werd vervangen door de 23-jarige Hatty Nawezhy, die in de Spaanse tweede klasse speelt. Ze maakte deel uit van de Europese kampioenenploeg U18 in 2011, net als Emma Meesseman, Julie Vanloo en Antonia Delaere.

De 24-jarige Emma Meesseman (1m95) liep vorige zaterdag op het toernooi van Valencia een verstuiking op, maar de speelster van Jekaterinenburg zal zo goed als zeker hersteld zijn tegen de eerste wedstrijd op het WK, op zaterdag 22 september in Tenerife tegen Puerto Rico. De 37-jarige Ann Wauters (1m92) onderging in december een meniscusoperatie en heeft sindsdien problemen met het kraakbeen in haar knie. Ze zet nu alles op alles om haar aanwezigheid op het WK veilig te stellen.

Mestdagh toont zich intussen optimistisch over de aanwezigheid van zijn twee vedettes. "We weten natuurlijk niet hoe ze gaan reageren tijdens hun revalidatie, maar ik heb alle vertrouwen in hun terugkeer", klinkt het. "Ze zullen 100 procent zijn."

De 12 Belgische speelsters in de WK-selectie: Julie Allemand (Lyon ASVEL/Fra), Julie Vanloo (PECS/Hon), Marjorie Carpréaux (Kangoeroes Pitzemburg), Antonia Delaere (Castors Braine), Hanne Mestdagh (Namur), Kim Mestdagh (zonder club), Heleen Nauwelaers (Bembibre/Spa), Jana Raman (Claret Valencia/D2/Spa), Kyara Linskens (AZS Gorzow/Pol), Emma Meesseman (Ekaterinbug/Rus), Ann Wauters (zonder club), Hatty Nawezhi (Añares Rioja ISB/D2/Spa)

bron: Belga