WK motorcross - Tim Gajser wint GP van Portugal, Desalle wordt vierde

WK motorcross - Tim Gajser wint GP van Portugal, Desalle wordt vierde

De Sloveen Tim Gajser (Honda) heeft zondag beide reeksen gewonnen in de Grote Prijs van Portugal, de zesde van achttien WK-manches. Gajser was logischerwijs ook eerste in de eindstand. Clément Desalle (Kawasaki) werd eerste Belg op de vierde plaats. Gajser komt door zijn zege dichterbij WK-leider Antonio Cairoli (KTM). De Italiaan werd tweede in beide reeksen en tweede in de eindstand. Clément Desalle (6e + 4e) werd vierde, Julien Lieber (Kawasaki) zevende, Jeremy Van Horebeek (Honda) twaalfde, Kevin Strijbos (Yamaha) 27e en Jeffrey Dewulf (KTM) 29e. Regerend wereldkampioen Jeffrey Herlings startte opnieuw niet. De Nederlander staat nog steeds aan de kant na een voetbreuk.

In de WK-tussenstand leidt Cairoli nog steeds met 285 punten. Gajser (251) en de Fransman Gautier Paulin (Yamaha, 197) zijn zijn eerste achtervolgers. Desalle is vierde met 175 punten, Van Horebeek tiende met 136 punten en Lieber twaalfde met 114 punten.

In de MX2 was de Spanjaard Jorge Prado (KTM) de winnaar. Hij won beide reeksen en neemt de leiding in de WK-tussenstand over van de Deen Thomas Kjer Olsen (Husqvarna), die tweede werd in Portugal. Jago Geerts (Yamaha) eindigde als negende, Brent Van doninck (Honda) als veertiende.

De zevende WK-manche staat volgende week op het programma in het Franse Saint Jean d'Angely.

bron: Belga