WK motorcross - GP Verenigde Staten - Sloveen Tim Gajser is kampioen in de MXGP

WK motorcross - GP Verenigde Staten - Sloveen Tim Gajser is kampioen in de MXGP

De Sloveen Tim Gajser is zaterdag op een vierde en tweede plaats geëindigd in twee manches van de Grote Prijs van de Verenigde Staten, wat volstond om zich te verzekeren van de wereldtitel in de in de MXGP-klasse. De Amerikaan Eli Tomac kwam zaterdag twee keer als eerste over de finish. In de eerste manche bestond de top drie uit de Eli Tomac (VS), Justin Barcia (VS) en de Belg Jérémy Van Horebeek. De Italiaan Antonio Cairoli, de enige uitdager die nog kans maakte op de eindoverwinning in de MXGP, strandde op een dertiende plaats na onze landgenoot Kevin Strijbos. Daarmee was Cairoli al uitgeteld voor de eindoverwinning, die nu definitief is binnengehaald door Gajser. De Belg Clément Desalle werd vijfde, de Nederlander Glenn Coldenhoff zesde.

Tomac haalde ook de overwinning in de tweede manche binnen. Gajser eindigde tweede, Coldenhoff derde. Beste Belg was Van Horebeek (5), gevolgd door Desalle (7) en Strijbos (10). Grote verliezer Cairoli kwam pas als veertiende over de streep.

Eerder verzekerde de Nederlander Jeffrey Herlings zich in Concord (North Carolina) al van zijn derde wereldtitel in de MX2.

bron: Belga