WK Indooratletiek - "We zijn er klaar voor"

"We zijn er klaar voor." Dat verklaarde Jacques Borlée, de trainer van de Belgian Tornados, vrijdag in het Amerikaanse Portland, waar de Belgen zaterdag tijdens het WK indooratletiek hun reeks van de 4x400m zullen afwerken.

Het Belgische team, dat bestaat uit Dylan, Kevin en Jonathan Borlée en Robin Vanderbemden, heeft vrijdag een laatste keer getraind in het Convention Center in Portland. "De training is goed verlopen. Er zijn geen grote bezorgdheden, de sfeer zit goed en er is een goede concentratie, we zijn klaar", aldus Jacques Borlée.

De Belgian Tornados - de regerende Europese indoorkampioenen (3:02.87) - lopen hun reeks om 12.40 uur plaatselijke en 20.40 uur Belgische tijd, starten in baan vier en nemen het in hun halve finale op tegen Zuid-Afrika (baan 3), Trinidad & Tobago (5) en de Bahama's (6).

"We zitten in een moeilijke reeks, maar dat is niet erg. Dat zal ons in gang zetten, om alles uit de kast te halen om goed geplaatst te zijn in de finale. We moeten niet dromen, het is het wereldkampioenschap, dat is zwaar. Maar we moeten niet ongerust zijn", aldus Borlée nog.

De tweede reeks, die zaterdag om 20.52 uur geprogrammeerd staat, bestaat uit Nigeria (baan 4), Jamaica (5) en de Verenigde Staten (6), de titelverdediger en de regerende wereldrecordhouder (3:02.13). De eerste twee van elke reeks en de overige twee tijdsnelsten mogen naar de finale van zondag (22.50 uur), er valt dus maar één land af. De banen voor de finale worden bepaald door het klassement van de reeksen.

bron: Belga