WK hockey indoor (M) - België begint WK met nederlaag tegen Oostenrijk

WK hockey indoor (M) - België begint WK met nederlaag tegen Oostenrijk

De Indoor Red Lions hebben vandaag in hun eerste wedstrijd van de groepsfase van het WK indoorhockey in Berlijn met 2-7 verloren van Oostenrijk, de nummer 2 van de wereld en regerend vice-wereldkampioen. Vorig jaar nog, in de finale van het EK in Antwerpen, speelde België 4-4 gelijk tegen Oostenrijk, alvorens onderuit gegaan in de shoot-outs. Net zoals in Antwerpen, ondervonden de Belgen moeilijkheden om in de wedstrijd te komen. Zo kwam Oostenrijk al vroeg op voorsprong, na doelpunten van Körper (0-1) en Eitenberger (0-2). Het duurde dan ook even vooraleer België haar spel vond. Een mooi berekende actie van Tanguy Zimmer (7e) gaf de "Indoor Red Lions" even weer hoop. Even later kreeg België de kans om gelijk te maken op een strafcorner, maar die poging draaide op niets uit.

Na de pauze herhaalde de geschiedenis zich. Het was opnieuw Körper die verdubbelde voor de Europees kampioen en vice-wereldkampioen. Gaëtan Dykmans dichtte nog even de kloof met zijn doelpunt. De Belgische hoop bleek maar ijdel te zijn toen Körper enkele seconden later zijn derde van de wedstrijd maakte. Amper zeven minuten later schreef diezelfde Körper een vierde doelpunt achter zijn naam. Uher en Benjamin Stanzl zetten naar het einde van de wedstrijd toe nog de finale score op het bord: 2-7.

In de andere wedstrijden van groep B overklaste Iran Zwitserland met 5-1 en domindeerde Rusland Zuid-Afrika (5-0). Voor België is het de eerste keer dat het deelneemt aan dit tornooi, dat in totaal twaalf deelnemende landen telt. Ons land, de nummer 16 op de wereldranking, mikt op de top 6. De jongens van coach Alexandre de Chaffoy spelen om 22:05 tegen Iran (FIH-7). Nadien ontmoeten de Indoor Red Lions nog Rusland (FIH-4), Zwitserland (FIH-8) en Zuid-Afrika (FIH-12).

De vier eerste ploegen uit de groepsfase gaan door naar de kwartfinales, die op vrijdagavond plaatsvinden. De halve finales gaan op zaterdag door. De finale wordt op zondag beslecht.

bron: Belga