WK 2018 - "Voorspellingen maken op dit WK is moeilijk"

WK 2018 - "Voorspellingen maken op dit WK is moeilijk"

Met een zege tegen Engeland gaan de Rode Duivels met het maximum als groepswinnaar naar de tweede ronde. In de achtste finales wacht maandag in Rostov het haalbare Japan, nadien belooft het moeilijk te worden met een eventuele kwartfinale tegen Brazilië, de te vermijden ploeg op dit WK. "Op het vlak van de logistiek was het makkelijker geweest als we in Moskou konden blijven", gaf Martinez toe. De nummer twee van de groep speelt immers zijn achtste finale in het stadion van Spartak. "Voorspellingen maken op het WK is echter moeilijk: Duitsland ligt er al uit, Spanje en Argentinië waren dichtbij de uitschakeling. Het WK is onvoorspelbaar. Wij kijken dus niet naar mogelijke routes op de tabel, we kijken enkel naar onszelf. Japan is nu onze enige prioriteit."

Nochtans had de bondscoach daags voor de wedstrijd tegen Engeland laten optekenen dat "winnen geen prioriteit was". Na de pauze was het echter duidelijk dat het Engeland was dat niet al te naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. "We hadden duidelijk gezegd dat we deze wedstrijd niet ten koste van alles wilden winnen. De groep kwam op de eerste plaats, we moesten de verantwoordelijkheid kunnen spreiden over alle spelers en nu komen we als een sterker team uit deze wedstrijd. Op een WK probeer je elke wedstrijd te winnen en ik denk dat Engeland hetzelfde probeerde te doen."

Nu wordt het afwachten hoever de Belgen kunnen geraken op loodzware tabelhelft op dit toernooi. "We duwen onze spelers in een bepaalde richting: iedereen wil bijdragen aan het team. We wonnen onze drie wedstrijden, dat is niet vanzelfsprekend. We moeten stap voor stap gaan en zijn klaar voor de uitdaging. We willen iedereen in België fier maken op dit team."

bron: Belga