WK 2018 - Mexicaanse bondscoach Osorio verlengt contract niet

WK 2018 - Mexicaanse bondscoach Osorio verlengt contract niet

Mexico moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. De Colombiaan Juan Carlos Osorio zal zijn overeenkomst als selectieheer van de Mexicanen immers niet verlengen. Dat maakte de Mexicaanse voetbalbond (FMF) vrijdag bekend in een persbericht. Lokale media hadden na het WK nog bericht dat Osorio van plan was zijn contract met vier jaar te verlengen. De FMF liet weten "Osorio's inzet, passie, zorg en toewijding" te zullen missen. "We appreciëren zijn eerlijkheid om de beslissing te maken ons niet meer bij te staan op weg naar de volgende Wereldbeker", klonk het verder.

De 57-jarige Osorio sprak ook zijn dankwoorden uit. "Veel dank aan iedereen voor deze unieke en met niets te verlijken ervaring in mijn professioneel leven." Osorio was drie jaar lang bondscoach, hij maakte niet bekend wat hij de komende tijd van plan is.

De Colombiaan werd in Mexico hevig bekritiseerd voor de Wereldbeker in Rusland. Na afloop van het WK, waarin Mexico in de achtste finales sneuvelde tegen Brazilië (2-0), werd dan weer door velen gehoopt dat hij zijn contract zou verlengen. Vooral de overwinning in het openingsduel tegen Duitsland (1-0) deed de stemming omkeren.

Eerder in zijn carrière trainde Osorio al topclubs in eigen land als Millonarios (2006-2007), Once Caldas (2010-2011) en Atlético Nacional (2012-2015). Hij coachte ook MLS-teams Chicago Fire (2007) en New York Red Bulls (2007-2009), het Mexicaanse Puebla (2011-2012) en het Braziliaanse Sao Paulo FC (2015).

bron: Belga