WK 2018 - Messi en Sampaoli zien geen reden tot paniek

WK 2018 - Messi en Sampaoli zien geen reden tot paniek

Hoewel Argentinië in de eerste groepswedstrijd op het WK tegen debutant IJsland genoegen moest nemen met een 1-1 gelijkspel, wil superster Lionel Messi nog niet in paniek slaan. "We hoeven ons geen zorgen te maken", zei Messi na de wedstrijd. "Het toernooi is pas begonnen en we wisten dat het niet makkelijk zou worden."

De Argentijnen wisten in Moskou amper gaatjes te vinden in de verdediging van de IJslanders. Argentinië kwam wel vroeg op voorsprong via Sergio Agüero, maar na de snelle gelijkmaker van Alfred Finnbogason bleven de doelpunten uit. Messi kreeg de grootste kans op de 2-1, maar zag zijn strafschop gekeerd worden door doelman Hannes Halldorsson. "We waren superieur en we hebben van alles geprobeerd, maar het lukte niet", zei Messi. "Die gemiste strafschop was natuurlijk zeer pijnlijk. Nu moeten we er alles aan doen om de Kroaten te verslaan."

Argentijns bondscoach Jorge Sampaoli nam het op voor zijn aanvoerder. "Het is moeilijk om Messi's prestatie te evalueren", zei Sampaoli. "Het was namelijk een moeilijke wedstrijd voor hem. IJsland speelde zeer verdedigend en gaf weinig ruimte weg. We hebben er alles aan gedaan om te winnen en ik ben er zeker van dat Leo gemotiveerd blijft om ons naar de volgende ronde te leiden."

Sampaoli ziet net zoals Messi nog geen reden tot paniek. "We spelen altijd om te winnen. Als we daar niet in slagen, is er natuurlijk wat frustratie. We waren met hoge verwachtingen naar hier gekomen, maar speelden tegen een goed verdedigend team. Maar we zijn nog maar in het begin van het toernooi en zullen hieruit leren voor de volgende matchen. Onze kansen om het toernooi te winnen zijn nog steeds dezelfde als voor de wedstrijd", besloot de Argentijnse bondscoach.

bron: Belga