WK 2018 - Loting vindt op 1 december plaats in het Kremlin

WK 2018 - Loting vindt op 1 december plaats in het Kremlin

De loting voor het WK voetbal van 2018 wordt op vrijdag 1 december in het Kremlin in de Russische hoofdstad Moskou gehouden, zo bevestigde de Russische vice-eersteminister Vitaly Mutko. "De WK-loting wordt op 1 december gehouden en we hebben als locatie het Kremlin voorgesteld", aldus Mutko, die eveneens voorzitter is van de Russische Voetbalbond (RFU) en tot voor kort ook minister van Sport was. "De FIFA is daarmee akkoord gegaan en nu zijn we al voorbereidingen aan het treffen voor de loting."

Het WK vindt volgend jaar plaats tussen 14 juni en 15 juli in twaalf stadions verdeeld onder de elf Russische steden Moskou, Sint-Petersburg, Sotsji, Kazan, Saransk, Kaliningrad, Volgograd, Rostov, Nizhny Novgorod, Jekaterinenburg en Samara. In de hoofdstad staan er met het mythische Luzhniki en de nieuwe Otkrytieje Arena twee WK-stadions.

Als generale test voor het WK wordt dit jaar van 17 juni tot 2 juli de Confederations Cup gehouden, waaraan de zes continentale kampioenen, de regerende wereldkampioen het het gastland deelnemen. Die wedstrijden worden in Moskou, Sint-Petersburg, Sotsji en Kazan gespeeld. In groep A nemen Rusland, Nieuw-Zeeland, Portugal en Mexico het tegen mekaar op, in groep B strijden Chili, Australië, Duitsland en de winnaar van de Africa Cup voor een stek in de halve finales.

Ook voor de Confederations Cup verwacht de Russische regering dat de stadions tijdig klaar zullen zijn. "De Confederations Cup is een testevent, maar het brengt wel de beste teams ter wereld naar Rusland. Het nieuwe stadion in Sint-Petersburg is klaar en werd eind vorig jaar al opgeleverd. Aan het olympisch stadion in Sotsji (waar de Rode Duivels op 28 maart een oefenwedstrijd spelen tegen Rusland, red) worden nog enkele wijzigingen aangebracht en het zou in februari helemaal klaar moeten zijn. In Kazan zijn de werken al volledig afgerond", besloot Mutko.

bron: Belga