WK 2018 - Lionel Messi en Cristiano Ronaldo gaan voor plaats in kwartfinales

WK 2018 - Lionel Messi en Cristiano Ronaldo gaan voor plaats in kwartfinales

Op het WK voetbal in Rusland mogen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zaterdag opnieuw hun kunstjes tonen. Beide wereldsterren slaagden er niet in hun land naar groepswinst te leiden en dus staan Argentinië en Portugal in de achtste finales al voor een zware opdracht. Met Frankrijk-Argentinië staat zaterdagnamiddag (16u00) in Kazan al meteen de kraker van de achtste finales op het programma. Frankrijk is vice-Europees kampioen, Argentinië de aftredende vicewereldkampioen. Europees kampioen Portugal neemt het zaterdagavond (20u00) in Sochi op tegen Uruguay, dat zijn drie groepswedstrijden won en bovendien niet één tegendoelpunt slikte.

Messi en zijn landgenoten lieten nog geen onvergetelijke indruk na op dit WK. Toch zijn de Fransen op hun hoede. "Messi blijft Messi", waarschuwt bondscoach Didier Deschamps. "Je hoeft maar naar zijn statistieken te kijken. In 127 interlands scoorde hij 65 keer. Als we zaterdag willen winnen, gaan we hem uit de wedstrijd moeten houden."

Ook De Argentijnse bondscoach Jorge Sampaoli heeft zijn speelplan klaar. "We willen de Fransen op hun eigen helft drukken, voorkomen dat ze snel kunnen uitbreken. Ik ben er zeker van dat Frankrijk een plan zal hebben om Lionel Messi het leven zuur te maken. Wij hebben ons eigen plannetje om het hem makkelijker te maken. Nu is het afwachten wie zijn plan het beste uitvoert."

Bij Uruguay wordt uiteraard vooral Ronaldo gevreesd, die vier keer scoorde in de groepsfase. "Hij is een spits van wereldklasse", zegt bondscoach Oscar Tabarez. "We gaan collectief een oplossing moeten vinden om hem aan banden te leggen." Tabarez' Portugese collega Fernando Santos rekent eveneens op het collectief. "Op zijn eentje kan Cristiano de wedstrijd niet winnen. We zullen het als groep moeten doen. Met Ronaldo hebben we één van de beste spelers van de wereld in de rangen, maar dat kunnen de Uruguayanen over Luis Suarez of Edinson Cavani ook zeggen."

De winnaars van zaterdag nemen het vrijdag 6 juli in Nizhny Novgorod tegen elkaar op.

.

bron: Belga