WK 2018 - Kevin De Bruyne heeft liever dat Eden Hazard de belangrijkste speler is

WK 2018 - Kevin De Bruyne heeft liever dat Eden Hazard de belangrijkste speler is

Onder Roberto Martinez is Kevin De Bruyne uitgegroeid tot spelmaker bij de Rode Duivels. Daardoor is de middenvelder van Manchester City bij de nationale elf wel in een meer verdedigende en dus minder spectaculaire rol terechtgekomen. "Ik ben naar hier gekomen met het idee dat ik er alles aan moet doen om de ploeg proberen beter te maken. Ik moet niet de belangrijkste speler zijn, ik heb het liefst dat Eden de belangrijkste speler is", vertelde De Bruyne woensdag tijdens een persmoment in de Moscow Country Club.

"Als Eden kan draaien, dan weet ik dat ik hem kan bereiken en dat is voor mij heel belangrijk in de positie waarop ik nu speel. Ik moet mijn vijf aanvallers zoveel mogelijk in een situatie kunnen brengen waarin zij aanvallend iets kunnen doen en dan weet ik dat ik mijn job heb gedaan."

Onder Martinez spelen de Rode Duivels met slechts twee middenvelders en dus heeft De Bruyne vanuit een iets lagere positie het spel voor zich. "Als ik op de posities van Eden of Dries zou moeten spelen, zou dat wel lukken, maar dat is misschien wel te hoog voor mij. Nu speel ik eigenlijk als verdedigende middenvelder, bij City zit ik tussen die twee posities in. De trainer vraagt me meer spelmaker te zijn op dit moment om de ploeg proberen te laten draaien: het doel is om van achteruit de aanvallend ingestelde spelers te kunnen bereiken."

De Bruyne praat veel met Roberto Martinez en lijkt naast leider en spelmaker ook steeds meer het verlengstuk van de bondscoach op het veld te worden. "We hebben blijkbaar dezelfde voetbalvisie en daar moeten we op doorgaan: ik speel graag over de grond, ben graag met de bal aan de voet, onze ploeg is ook het sterkst als we de bal hebben. Hij is van de Spaanse school en is het dus daarmee eens. Op het veld neem ik mijn verantwoordelijkheden op."

bron: Belga