WK 2018 - Jan Vertonghen: "Met deze generatie kunnen we nog twee toernooien voort"

WK 2018 - Jan Vertonghen: "Met deze generatie kunnen we nog twee toernooien voort"

Jan Vertonghen was ontgoocheld na de met 1-0 verloren halve finale tegen Frankrijk op de Wereldbeker voetbal in Rusland. Toch keek de verdediger van Tottenham ook al vooruit naar de komende jaren. "Met deze generatie moeten we nog twee toernooien top kunnen zijn", liet hij weten. "De ontgoocheling overheerst", stak Vertonghen van wal na het einde van de wedstrijd. "We hebben het gevoel dat er meer in zat. Het is jammer dat we op deze manier moeten verliezen. Je verliest liever van een beter elftal. Frankrijk stond verdedigend goed en gaf heel weinig kansen weg. Het belangrijkste vandaag was het eerste doelpunt maken. Dan moesten zij komen en daar zijn ze minder sterk in."

"Het was heel stil in de kleedkamer", vervolgde de Tottenhamverdediger. "De trainer heeft ons gezegd dat we trots mogen zijn en daar heeft hij gelijk in. We hebben laten zien tot wat we in staat zijn. Alleen is het jammer dat het hier eindigt. Ik had het gevoel dat we misschien wel het sterkste team op dit toernooi waren. Ik ben blij dat we de mensen in België hebben laten dansen. Maar ik had ze ook graag zondag nog eens laten feesten. Het is jammer dat dat niet gelukt is. Deze groep verdiende echt een finaleplaats. De manier waarop we gestreden hebben en ervoor gewerkt hebben is enorm."

Vertonghen gaf tot slot nog mee erin te geloven ook over vier jaar met deze groep te kunnen schitteren op de Wereldbeker. "Ik heb het gevoel dat we ook op het volgende WK nog eens kunnen meedoen voor de zege. Sommige jongens worden dan wel dertig, maar anderen zijn ook nog maar net twintig. Ik heb het gevoel dat deze groep spelers nog twee toernooien (EK 2020 en WK 2022, red) kan meedoen voor de eindzege", besloot Vertonghen.

bron: Belga