WK 2018 - "Ik wist dat God ons niet in de steek zou laten"

WK 2018 - "Ik wist dat God ons niet in de steek zou laten"

"We waren vol vertrouwen dat we deze wedstrijd konden winnen", verklaarde Lionel Messi na afloop van de met 1-2 gewonnen WK-match tegen Nigeria. Door die zege wisten de Argentijnen alsnog de groepsfase te overleven. In de achtste finales wacht een clash met Frankrijk. "Het is fantastisch om op deze manier te winnen. Deze blijdschap is welverdiend", aldus de sterspeler van Barcelona bij de BBC. "Ik wist dat God bij ons was en dat hij ons niet in de steek zou laten. Ik wil iedereen hier aanwezig bedanken, voor al hun opofferingen. Ik dank ook allen in Argentinië die altijd achter ons hebben gestaan. Het shirt van het nationale team is verheven boven alles."

"Dit hadden we nodig. Nu begint het WK voor ons", zei matchwinnaar Marcos Rojo. "Ik had gezegd aan mijn ploegmaats dat ik zeker zou scoren. Mijn goal draag ik op aan mijn familie en aan deze groep, die dit verdient."

Volgens de Duitse bondscoach van Nigeria Gernot Rohr ontbrak het zijn team aan ervaring. "Dit is een grote ontgoocheling, want mijn ploeg heeft zijn uiterste best gedaan", stelde Rohr. "Dit soort wedstrijden helpt om karakter te kweken. Binnen vier jaar zal dit jonge team heel sterk zijn."

bron: Belga