WK 2018 - "Ideale scenario kan je niet plannen"

WK 2018 - "Ideale scenario kan je niet plannen"

De Rode Duivels spelen maandag in de achtste finales van het WK tegen Japan, nadat ze donderdag op de eerste plaats eindigden in WK-groep G. Het team van Roberto Martinez won op de slotspeeldag met 1-0 van Engeland. Bondscoach Roberto Martinez houdt zich naar eigen zeggen niet bezig met allerhande scenario's voor de rest van het toernooi. Engeland en België waren al gekwalificeerd voor de tweede ronde. De vraag was of ze het slotduel wel wilden winnen, aangezien de tweede plaats in de groep zowel sportief als logistiek alleen maar voordelen lijkt te hebben. Beide teams werkten een zoutloze partij af, een knap doelpunt van Adnan Januzaj bezorgde België toch de zege.

"Winnen is geen prioriteit", liet Martinez woensdag nog optekenen. "Vandaag zei ik de spelers dat ze een groep moesten vormen en een bijdrage dienden te leveren aan het team. De zege vandaag is het gevolg van een heel goede prestatie. De overwinning was niet het belangrijkste vandaag, dat was een goede prestatie", zei de Spanjaard donderdag voor de microfoon van Sporza.

Als groepswinnaar zal België meer moeten reizen en mogelijk wacht Brazilië in de kwartfinales. "Het ideale scenario kan je niet plannen. Plannen is onmogelijk. Op dit WK hebben we al grote teams heel dicht bij de uitschakeling gezien. Ik wil niet aan Brazilië of Mexico denken, maar alleen aan Japan. We kijken naar onszelf. We zijn nu sterker dan voor de match."

Adnan Januzaj maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van de Rode Duivels. "Dit is een beloning voor zijn seizoen. De afgelopen jaren heeft hij gemerkt dat het leven van een profvoetballer niet gemakkelijk is. Maar Adnan heeft een uniek talent en dat heeft hij vandaag getoond", besloot Martinez.

bron: Belga