WK 2018 - Fernando Santos hoopt in september nog op Cristiano Ronaldo te kunnen rekenen

WK 2018 - Fernando Santos hoopt in september nog op Cristiano Ronaldo te kunnen rekenen

Cristiano Ronaldo heeft Portugal niet naar de kwartfinales kunnen leiden op het WK, maar bondscoach Fernando Santos hoopt in de toekomst nog op hem te kunnen rekenen. "Ik ben ervan overtuigd dat Cristiano het voetbal nog veel te bieden heeft", verklaarde Santos zaterdag na de 2-1 nederlaag tegen Uruguay. "In september begint er met de UEFA Nations League weer een nieuwe competitie. Het is belangrijk dat we onze kapitein dan bij ons hebben. Hij blijft een belangrijke speler voor ons en kan de jongeren helpen vooruitgang te boeken."

"Ik ben triest voor het Portugese volk. Ik weet dat de mensen zich op de straten en pleinen verzamelden om ons te zien winnen, maar we hebben ze niet het resultaat kunnen geven dat ze wilden. Ik deel hun treurnis. Onze spelers waren op en top gemotiveerd en hebben er alles aan gedaan om te scoren. Maar iets als een morele winnaar, bestaat niet."

"Ik wil Uruguay dan ook feliciteren met de kwalificatie. Hun eerste doelpunt kwam er na twee uitstekende diagonale passes. Tegen zoiets kan je je niet wapenen. Ook niet tegen hun tweede goal, waarbij Cavani onverwacht uithaalde. Alle verdienste voor Uruguay dus. Ze hebben de kwalificatie zelf afgedwongen."

.

bron: Belga