'Witte Huis-medewerkers voeren verzet tegen Trump'

'Witte Huis-medewerkers voeren verzet tegen Trump'

In de brief schrijft de anonieme medewerker dat er van binnenuit actief wordt tegenwerkt om de Verenigde Staten te beschermen tegen zijn ergste impulsen. ??????"We proberen te doen wat goed is, zelfs als Donald Trump dat niet doet.” Het doen en laten van de Amerikaanse president is volgens de bron "schadelijk voor de gezondheid van het land”.

'VERRAAD?'

Trump wil dringend weten wie de "lafaard” is. Met een tweet reageerde hij woedend op de brief. "VERRAAD?” zei hij. In een volgend bericht schreef hij: "Als de Times de persoon achter de brief kent, dan moeten zij deze aangeven in het belang van de nationale veiligheid.”

TREASON?

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 5, 2018

Does the so-called “Senior Administration Official” really exist, or is it just the Failing New York Times with another phony source? If the GUTLESS anonymous person does indeed exist, the Times must, for National Security purposes, turn him/her over to government at once!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 5, 2018

Geen moraal

De kern van het probleem is volgens de briefschrijver dat de president geen moraal heeft. "Iedereen die met hem werkt, weet dat hij zich niet vasthoudt aan enige herkenbare overtuigingen die zijn besluitvorming op koers houden.”

The New York Times plaatst zelden anonieme opiniestukken in de krant, maar besloot deze brief toch te publiceren omdat de identiteit van de anonieme briefschrijver bij de krant bekend is.

Bron: Metro Nederland