Witte Huis heeft begrip voor vragen naar gezondheid van de kandidaten

Witte Huis heeft begrip voor vragen naar gezondheid van de kandidaten

Het Witte Huis heeft begrip voor vragen naar de gezondheidstoestand van de Amerikaanse presidentskandidaten. Het is zeker legitiem om de gezondheidstoestand van de volgende Amerikaanse president te willen kennen, zei presidentieel woordvoerder Josh Earnest. De kandidaten moeten echter zelf weten welke informatie en welke details ze willen prijsgeven. Zondag werd meegedeeld dat bij de Democratische kandidate Hillary Clinton vrijdag al een longontsteking was vastgesteld. Ze kreeg kritiek te slikken omdat het nieuws maar aarzelend werd meegedeeld.

Net zoals haar rivaal Donald Trump wordt Clinton blootgesteld aan de steeds maar luider wordende vraag naar haar gezondheidstoestand.

Trump zei maandag bij Fox News dat hij nog deze week gedetailleerde informatie zal verschaffen. De Amerikaanse media melden op gezag van het campagneteam van Clinton dat de ex-minister van Buitenlandse Zaken binnenkort meer bijzonderheden zal geven.

"President Barack Obama is er net zoals voorheen van overtuigd dat Hillary Clinton de meest geschikte persoon van het land is om zijn opvolgster te worden", zei Earnest. Daar is niets aan veranderd.

bron: Belga