Wist je dat... 'Scream' gebaseerd is op waargebeurde feiten?

Wist je dat... 'Scream' gebaseerd is op waargebeurde feiten?

Scream kwam in 1996 naar het witte doek. De film gaat over een reeks moorden op tieners die van horrorfilms houden. Moordenaar van dienst is een man met een masker, genaamd Ghostface. De filmtickets verkochten als zoete broodjes en ondertussen werd er al 150 miljoen euro aan de horrorprent verdiend. Scenarioschrijver Kevin Williamson geeft toe dat hij voor de film geïnspireerd werd door de tragische gebeurtenissen in Gainesville (Florida) zes jaar eerder.

Op 24 augustus 1990 breekt Daniel Harold Rolling binnen in het appartement van de studentes Sonja Larson (18) en Christina Powell (17). Hij steekt Sonja dood in haar slaap, verkracht Christina en vermoordt haar vervolgens. De volgende nacht vermoordt hij nog een studente, Christa Hoyt, en verminkt hij haar lichaam op gruwelijke wijze. De dag daarna zijn de 23-jarige Tracy Paules en Manuel Taboada aan de beurt.

Vijf slachtoffers op drie dagen, dat boezemt de buurt heel wat angst in. Zoveel zelfs dat studenten bij elkaar blijven slapen en afwisselen met elkaar om de wacht te houden. Er volgen gelukkig geen slachtoffers meer.

Enkele dagen later wordt Rolling opgepakt voor diefstal in een kruidenierszaak. Bij dat onderzoek wordt gereedschap gevonden gelinkt aan de moorden in Gainesville, vandaar zijn bijnaam The Gainesville Ripper. Rolling kreeg de doodstraf en werd geëxecuteerd met dodelijke injectie in 2006.

https://www.youtube.com/watch?v=AWm_mkbdpCA