Wisselvalliger en kouder komende dagen

Deze namiddag is het vaak bewolkt, met soms wat opklaringen. Een spatje regen is niet uitgesloten, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima liggen tussen 16 en 20 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 19 en 21 of lokaal 22 graden elders. Dat meldt het KMI. Deze avond en vannacht wordt het zwaarbewolkt of betrokken met regen die oostwaarts over ons land trekt. Op het einde  van de nacht zijn er al opnieuw opklaringen in het westen van het land. De minima liggen tussen 11 en 14 graden.

Morgenochtend is het zwaarbewolkt met regen over de zuidoostelijke helft van ons land. Elders is het meteen droog met  zonnige perioden en wolkenvelden. Langzaam trekt de regen weg naar Luxemburg en Duitsland en komt ook in de  Ardennen de zon meer tevoorschijn. De maxima liggen tussen 14 en 20 graden.

Morgenavond is het overal droog met wolkenvelden en brede opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking  toe en vooral in het westen en het noorden van het land verwachten we buien. In Hoog­-België kan het zicht beperkt  worden door lage bewolking. De minima liggen tussen 6 en 11 graden.

Dinsdag wordt een erg wisselvallige dag met regelmatig (onweers)buien en veel wolken. Later op de dag wordt het in het  uiterste westen droger met wat meer opklaringen. Het is koel met maxima rond 15 graden in het centrum.

Woensdag is het wisselend bewolkt en blijft het droog. Het wordt iets warmer met maxima rond 17 graden in het centrum.

Donderdag verloopt somber en her en der kan er een spatje motregen vallen. Het wordt zo'n 18 graden. De wind spant aan en wordt matig, aan zee zelfs vrij krachtig, uit westzuidwest. Aan zee zijn rukwinden rond 55 km/u mogelijk.

Vrijdag is het veelal betrokken en kan opnieuw wat lichte regen vallen op sommige plaatsen. We komen terecht in een 

warme sector waardoor het warmer wordt met maxima rond 21 graden.

Zaterdag komt ons weer onder invloed van een hogedrukkern waardoor het op de meeste plaatsen droog blijft. In de  voormiddag zijn er soms brede opklaringen maar in de loop van de dag ontwikkelen zich stapelwolken. Het wordt zo'n 22 graden.

Zondag wordt een mooie zomerdag met veel zon, droog weer en maxima die in het centrum rond 25 graden uitkomen.

bron: Belga