Wisselvallig zomerweer: wolken en opklaringen met af en toe een lokaal buitje

Wisselvallig zomerweer: wolken en opklaringen met af en toe een lokaal buitje

Deze namiddag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. Er vallen enkele lokale buien, mogelijk met een donderslag. Maxima tussen 18 graden in de Hoge Venen en 23 graden in de Kempen. De zuidwestenwind waait matig en aan zee vrij krachtig. Het KMI verwacht windstoten van 40 tot 60 km/u. In de nacht van woensdag op donderdag blijft het wisselend bewolkt. De minima schommelen tussen 10 en 16 graden. Donderdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af met kans op enkele lokale buitjes. In de loop van de namiddag wordt het vrij zonnig in de kuststreek. De maxima schommelen van 20 of 21 graden op de Ardense toppen en aan zee, tot 24 of 25 graden in het centrum. Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag wordt het overal droog met bredere opklaringen. De minima liggen tussen 10 of 11 graden in de Hoge Venen en 15 of 16 graden aan de kust.

Vrijdag wisselend bewolkt met enkele buien. Een donderslag is niet uitgesloten. De maxima schommelen rond 23 graden in het centrum. Zaterdag blijft het waarschijnlijk droog. In het oosten van het land is er nog kans op wat neerslag. Maxima tussen 19 en 23 graden bij een zwakke tot matige wind uit het noordwesten. Zondag is het wisselend bewolkt en overwegend droog bij maxima rond 26 graden in het centrum.

Maandag meer wolkenvelden maar zo goed als droog. In het binnenland schommelen de maxima rond 26 graden. Dinsdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op enkele buien. Het wordt 24 graden in het centrum van het land. Woensdag is er kans op regen in het noordwesten van het land. Elders vallen er mogelijk enkele buitjes. Maxima rond 22 graden in het centrum.

bron: Belga