Wisselvallig weer met af en toe buien

Wisselvallig weer met af en toe buien

Deze namiddag is het wisselvallig met soms zwaarbewolkte perioden en af en toe buien. De buien kunnen soms vergezeld zijn van onweer. We krijgen maxima van 7 graden in de Hoge Ardennen tot 12 graden in Vlaanderen. Dat meldt het KMI. Vanavond vallen er eerst nog enkele buien. In de nacht naar maandag wordt het geleidelijk droog en rustig. Er verschijnen soms brede opklaringen maar in de loop van de nacht wordt er op sommige plaatsen nevel, mist en lage bewolking gevormd. De minima liggen tussen -1 graad op de Hoge Venen en 6 graden aan de kust.

Na het optrekken van het ochtendgrijs krijgen we maandag vrij zonnig weer met opklaringen en stapelwolken. In de namiddag komt er meer bewolking vanuit het noordoosten en maandagavond is in het oosten wat lichte regen mogelijk. De maxima schommelen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 17 graden in Vlaanderen.

Maandagnacht is het vaak bewolkt met eerst nog enkele buien over het oosten van het land. Uiteindelijk wordt het overal droog. De minima liggen tussen 5 graden op de Hoge Venen en 9 graden aan de kust.

Dinsdag blijft het droog. Het is eerst vaak bewolkt, maar in de loop van de namiddag verbreden de opklaringen. De maxima liggen tussen 12 en 17 à 18 graden.

Woensdag start vaak grijs, later wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft overwegend droog al is een bui over de Ardennen niet uitgesloten. We halen maxima van 12 tot 18 graden.

Donderdag wordt het wisselvalliger met enkele buien en maxima van 11 tot 17 graden. Vrijdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met kans op regen of buien. De maxima schommelen rond 7 à 8 graden over de Hoge Venen en rond 12 of 13 graden in het centrum. Er staat een matige noordwestenwind die het koudegevoel versterkt.

Zaterdag lijkt het droog te blijven met wolken en opklaringen. De maxima blijven koel met waarden tussen 7 en 12 graden. In de Ardennen is lichte nachtvorst mogelijk.

bron: Belga