Wissel jij vaak van shampoo?

Wissel jij vaak van shampoo?

"Als je plots last hebt van een droge hoofdhuid of van vet haar, dan gebruik je waarschijnlijk de verkeerde shampoo. Dat is helemaal iets anders dan dat de formule van de shampoo niet meer werkt", zegt haarstylist Shannel Mariono aan Women's Health Het is volgens Mariono vooral belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak van je haarprobleem.

Verschillende factoren

Welke shampoo je het best gebruikt hangt af van verschillende factoren. "In de winter heeft je haar meer nood aan een hydraterende shampoo, wanneer je je haar vaak kleurt, doe je er beter aan om je haar te wassen met een herstellend product." Een volumeshampoo zou dan weer een wondermiddel zijn voor vrouwen die na een zwangerschap last hebben van haaruitval.

Niet iedere dag 

"Het is belangrijk om je haar niet iedere dag een wasbeurt te geven. Zo is het aan te raden om na een sportsessie droogshampoo te gebruiken ipv. je haar effectief te gaan wassen. Op die manier voorkom je dat je hoofdhuid te vaak gewassen wordt. Want dat is één van de grote oorzaken van vettig haar. Voor alle duidelijkheid: je haar kan niet immuun worden voor een shampoo, het is gewoon belangrijk om de juiste shampoo op het juiste moment te gebruiken," besluit haarstylist Paul Labrecque.

Flickr / Cristian Dina