Winnie De Poeh heeft echt bestaan

Winnie De Poeh heeft echt bestaan

Dat Winnie De Poeh echt heeft bestaan staat buiten kijf nu het Londense Royal College of Surgeons binnenkort de schedel van de beer tentoonstelt in het Hunterian Museum. Die zal voor het eerst onthuld worden voor de expositie Being Human/Being Animal.

Winnie leefde ten tijde van de Eerste Wereldoorlog in Ontario. Een jager verkocht haar aan een dierenarts die samen met het Canadese Army Veterinary Corps op weg was naar Engeland om te gaan vechten. Het beertje had ongetwijfeld toen al veel charisma want het werd de mascotte van het regiment.

Na de oorlog nam Winnie haar intrek in de zoo van Londen, waar mensen poseerden voor de foto terwijl ze haar honing gaven. Een van de betoverde bezoekers was Christopher Milne, die zijn teddybeer noemde naar de harige mensenvriend. Dat prikkelde de fantasie van zijn vader Alan Alexander Milne, die in 1926 zijn eerste Winnie de Poeh-boek publiceerde.

Na haar dood in 1934 kwam de schedel van Winnie als onderzoeksobject in handen van de tandheelkundige Sir James Frank Colyer. Probleem was dat er door alle zoetigheid weinig overbleef van Winnies gebit. Daarom schonk Colyer de schedel aan het Hunterian Museum, waar thans het laatste stukje stoffelijk overschot van de aaibare beer te bekijken valt.

Afbeelding Pixabay