Wimbledon - Wickmayer heeft niets te verliezen tegen Pliskova

Wimbledon - Wickmayer heeft niets te verliezen tegen Pliskova

Yanina Wickmayer (WTA 46) zal sterk moeten spelen als ze dit jaar wil schitteren op Wimbledon. Van de vijf Belgen die in Londen aantreden, heeft de 26-jarige Wickmayer het minst geluk gehad bij de loting. Maandag speelt ze in de eerste ronde tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 17). De 24-jarige Pliskova speelde zaterdag nog de finale van het grastoernooi in Eastbourne. Het wordt de vierde confrontatie tussen Pliskova en Wickmayer. De Tsjechische leidt voorlopig met twee zeges tegenover één voor Wickmayer. "Ik hou ervan om naar Wimbledon terug te keren. Het is altijd speciaal. Ik heb hier al goede wedstrijden gespeeld en heb maandag niets te verliezen", aldus Wickmayer.

Wickmayer weet al hoe ze de wedstrijd gaat aanpakken. "Op gras moet je goed in het veld staan, zeer agressief spelen en vaak de lijnen opzoeken. Ik ben een speelster die graag druk zet op de tegenstandster. Daarom ligt gras me beter dan gravel", vertelde Wickmayer.

Haar goede resultaten van de laatste weken bewijzen dat ze terecht met vertrouwen kan uitkijken naar het duel van maandag. Wickmayer speelde drie voorbereidingstoernooien met het oog op Wimbledon en versloeg in Birmingham Caroline Wozniacki (ATP 37), de voormalige nummer een van de wereld. Ze trainde ook veel samen met de Roemeense Simona Halep (ATP 5).

"Birmingham heeft me vertrouwen gegeven en ondanks de regen heb ik toch veel tijd kunnen doorbrengen op het court. Dat heeft me ritme en zelfvertrouwen gegeven. Ik ben er klaar voor", besloot Wickmayer.

bron: Belga