Wilmots bijt van zich af

Na de gemiste start van het EK krijgt Marc Wilmots bakken kritiek over zich heen, maar voorlopig slaat hij geen mea culpa. Dit had de bondscoach daags na de opdoffer in Lyon te melden over de prestatie van zijn ploeg tegen de Azzurri.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

1. Wat er misliep

"Ik heb vooral grinta en agressiviteit gemist. Ik heb een jonge ploeg, maar de wil om te winnen was er niet. Talent alleen is niet voldoende. De Italianen liepen meer, want dat doe je nu eenmaal als je minder kwaliteit hebt."

2. De kritiek van Courtois

"Een interview direct na de match is altijd gevaarlijk. Als je doelman net twee doelpunten gepakt hebt, zit je vol adrenaline en reageer je natuurlijk iets emotioneler. Ik heb met hem gesproken en hij zei dat hij het niet over mij had."

3. Het wegwerpgebaar van Nainggolan

"Radja is me komen opzoeken en zei me dat dat gewoon uit ontgoocheling was. Hij zei me dat hij er altijd voor de ploeg zal staan. De beslissing om hem te wisselen, was moeilijk. Ik wilde één controlerende middenvelder behouden (Witsel) en Fellaini had ik nodig voor de stilstaande fases."

4. Het gebrek aan tactisch inzicht

"Iedereen beweert dat Italië ons tactisch overbluft heeft, maar ons eerste halfuur was uitstekend. We zetten Italië toen goed vast, onze tactiek werkte perfect. Na het doelpunt zaten zij in een zetel en als je zelf niet scoort, wordt het moeilijk."

5. Het vervolg van het tornooi

"We hebben een veldslag verloren, geen oorlog. We zijn nu vier jaar samen aan een project aan het werken, het kan toch niet dat alles na één match slecht is. In mijn ogen was een gelijkspel zeker verdiend geweest."