Will Smith lonkt naar de politiek

Will Smith denkt aan een carrière-switch. "Als ik naar het politieke landschap kijk, denk ik dat mijn toekomst daar wel eens zou kunnen liggen", vertelt de 47-jarige Amerikaan aan The Hollywood Reporter.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

Smiths gepieker over de politieke situatie in de Verenigde Staten verstoort zelfs zijn slaap. Daarom wil hij zich nu nuttig maken, zoals zijn oma altijd gehoopt had. Ze hebben me misschien wel nodig", vertelt de 47-jarige acteur in een uur durend podcastinterview. Hij voelt zich steeds meer ongemakkelijk bij de Amerikaanse politiek. "Dit is het eerste jaar dat ik zo opgefokt ben dat ik niet kan slapen."

Als acteur heeft Smith duidelijk leren communiceren met zijn lichaam en stem, wat ook van pas komt als politicus. Met die kwaliteiten kan hij zich nu inzetten voor de maatschappij: "Ik denk mijn oma dat altijd hoopte, dat ik mezelf nuttig maak voor andere mensen in dit leven." Naar eigen zeggen is Smith altijd een harde werker geweest. "Ik ben een klimmer, geen kampeerder. Als ik een berg zie, wil ik erop."

Foto Belga / Frazer Harrison