Wilde weldoener laat het bankbiljetten regenen in Hongkong

Een 24-jarige Chinees heeft het letterlijk geld laten regenen vanop een wolkenkrabber in het centrum van Hongkong. De jongeman, die zijn fortuin door middel van cryptocurrencies zou hebben opgebouwd, wil naar eigen zeggen "van de rijken stelen om de armen te helpen".
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Er wordt vaak gezegd dat geld niet uit de lucht valt. Toch waren tientallen inwoners van Hongkong verrast om net dat van de top van een gebouw te zien vallen. Aan de basis van deze lancering: Wong Ching-kit, een 24-jarige Chinese man die zijn fortuin verdiende dankzij cryptocurrencies.

Young Master of the Money 

Online bekend als 'Young Master of the Money', zei Wong Ching-kit dat hij "de armen wilde helpen door de rijken te stelen'. Het is niet verrassend dat dit 'geldgooien' een hele hetze creëerde in de straten van Hongkong. Hij werd uiteindelijk de volgende dag gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde.

 

Een kalme arrestatie

De arrestatie verliep incidentloos voor Wong, die zichzelf zelf begon te filmen in de politiewagen. "Ik ben nu officieel gearresteerd," zei hij. Hij stelde z'n fans meteen gerust door uit te leggen dat hij niet gekwetst was en nog altijd over z'n geld beschikte.