Wil je als vrouw gezond door het leven gaan? Dan heb je seks nodig

Wil je als vrouw gezond door het leven gaan? Dan heb je seks nodig

Vrouwen kunnen om verschillende redenen te weinig seks hebben: er is te weinig tijd, geen partner, geen interesse of fysieke ongemakken zorgen voor een dipje tussen de lakens. Maar toch is deze seksloze periode niet zonder gevaren. "Een patiënte van mij ging gemiddeld om de zes maanden naar bed met haar partner. Bovenop een quasi seksloos huwelijk had ze ook last van reuma en fybromalgie. Deze inactiviteit zorgde niet alleen voor droogheid, maar ook vaginale irritatie en vooral veel frustratie, aldus DePree aan Metro World News.

Foto Unsplash

Een gezond seksleven boost niet alleen de relatie tussen jou en je partner, het kan je lichamelijk ook sterker maken. Het omgekeerde resultaat is dat als je te weinig intiem contact hebt, je je fysiek slechter gaat voelen. Hieronder enkele van de ongemakken waarmee je gedurende een seksloze periode kan kampen.

Zwak immuunsysteem 

Wie één keer per week rollebolt, heeft een hoger immunoglobinengehalte en gaat dus meer antistoffen aanmaken. Heb je vaak last van een verkoudheid of voel je je niet goed in vel, drink de volgende keer dan geen kippensoep, maar kies voor een sexy avond met je partner.

Foto Unsplash

Meer stress 

Door regelmatig seks te hebben, produceert je lichaam meer natuurlijke hormonen. Deze stoffen verminderen je stressniveau én zijn goed voor de huid. Bovendien loop je minder kans op hart- en vaatziekten.

Intelligentie 

Een stomende vrijpartij heeft veel voordelen. Je wordt er namelijk ook slimmer van. Amerikaanse en Koreaanse wetenschappers ontdekten bij ratten dat wie vaker seks had, meer neuronen aanmaakten in de hersenen. Deze neuronen hangen samen met een goedwerkend geheugen en maken je dus intelligenter.

Ultieme tip 

Volgens Barb Depree moeten vrouwen naar eerst naar een mentale oplossing streven. "Patiënten die bij mij langskomen zijn vaak onzeker of ongelukkig. Communiceer daarover met je partner. Probeer ook de connectie die je vroeger had terug te versterken, dit kan door seksspeeltjes of andere hulpmiddelen."