"Wij kunnen van iedereen winnen"

"Wij kunnen van iedereen winnen"

Gastland Rusland zal er 200 procent voor gaan om Spanje morgen (16u) te verslaan in de achtste finales van het WK voetbal. Dat heeft spits Denis Cheryshev verklaard op de persconferentie daags voor de wedstrijd. Spanje heeft nooit eerder een wedstrijd gewonnen tegen een gastland op een WK of EK. De Russen hopen dat daar in het Luzhniki-stadion in Moskou geen verandering in komt.

"We moeten er 200 procent voor gaan, dat is onze verantwoordelijkheid", zei Cheryshev, die verklaarde dat hij meestal een gebed opzegt voor het begin van een wedstrijd. "Het team is ontspannen en klaar om het goed te doen."

Cheryshev scoorde al drie keer in de groepsfase. Voor de speler van Villarreal zou Spanje verslaan geen extra voldoening geven. Al wat telt is de teamprestatie en winnen, aldus Cheryshev.

"Ik ben er zeker van dat we het lastig zullen krijgen. De Spanjaarden hebben een uitstekend team en kunnen heel goed spelen, maar wij hebben ook onze troeven. We kunnen van iedereen winnen, zo moeten we denken", besloot Cheryshev.

Op de slotspeeldag in groep A gingen de Russen met 3-0 onderuit tegen Uruguay. "Toch hebben we daardoor geen vertrouwen kwijtgespeeld", vulde bondscoach Stanislav Cherchesov aan. "Hopelijk kunnen we morgen tonen wat we waard zijn en winnen."

bron: Belga