Wielrenster Jolien D'hoore stapt in 2019 over naar Boels-Dolmans

Wielrenster Jolien D'hoore stapt in 2019 over van haar huidige Australische team Mitchelton-Scott naar het Nederlandse Boels-Dolmans. Dat is deze middag bekendgemaakt op een persconferentie in Antwerpen. D'hoore komt op die manier terecht in de ploeg van kersvers wereldkampioene Anna van der Breggen. Ze tekent voor twee jaar. D'hoore vertelde woensdag dat ze het "een hele eer" vindt om "een team dat al jaren aan de top staat" te kunnen vervoegen. "Er was niets mis bij Mitchelton-Scott, maar als je een aanbieding krijgt van een ploeg als Boels-Dolmans, moet je niet twijfelen", zegt ze. "Ik zal vooral uitgespeeld worden als sprintster en zal de ploeg proberen te helpen in lastigere koersen."

De concurrentie bij Boels-Dolmans is niet min, maar D'hoore ziet daar geen graten in. "In deze ploeg werkt iedereen voor elkaar en gunt iedereen elkaar wat", stelt ze. "De ploeg gaat me ook de vrijheid geven om de weg te blijven combineren met de baan met het oog op mijn grote doel, de koppelkoers in Tokio 2020."

Pierre Boels, CEO van sponsor Boels Rental, toonde zich in de wolken met de nieuwe aanwinst. "Ik woon al 25 jaar in België en geen land ter wereld geeft meer om wielrennen", zegt hij. "We hebben al veel toprensters, maar we moesten gewoon kijken of we ook de beste Belgische renster konden binnenhalen en dat is nu gelukt. De volgende droom is dat er eindelijk nog eens een Belgische de Ronde van Vlaanderen wint."

Ploegleider Danny Stam geeft aan al in 2014 eens geprobeerd te hebben D'hoore binnen te hengelen en zegt dan ook erg tevreden te zijn met haar komst. "De combinatie weg-baan prikkelt me bovendien erg en lijkt me goed te doen", stelt hij.

bron: Belga