Wielerwereld zegt Raymond Poulidor vaarwel

Enkele honderden mensen, onder wie prominenten uit de wielerwereld zoals Bernard Hinault en Bernard Thévenet, hebben vandaag de begrafenis bijgewoond van de voormalige Franse toprenner Raymond Poulidor, die woensdag op 83-jarige leeftijd overleed. In het dorp Saint-Léonard de Noblat, waar Poulidor woonde, trotseerden verschillende mensen al vroeg in de ochtend de koude voor een goede plek achter de hekken voor de ingang van de kerk. In het gebouw namen 4 à 500 mensen plaats om de plechtigheid bij te wonen.

"We zullen hem missen. Dat is zeker, hij laat een grote leegte na", zuchtte Bernard Thévenet, die tweemaal de Ronde van Frankrijk won. "Zelfs mensen die hem niet op de fiets hadden gezien, kenden hem. Het is jammer dat hij niet al de successen van zijn kleinzoon Mathieu van der Poel zal zien."

De doodskist van Poulidor, begroet door applaus van de menigte, werd op accordeonmuziek de kerk binnengedragen door onder meer Thévenet en vijfvoudig Tourwinnaar Hinault. Ook Tourbaas Christian Prudhomme en voormalig Tourdirecteur Jean-Marie Leblanc tekenden present.

In het koor van de kerk prijkten twee grote afbeeldingen van Poulidor in duel met zijn twee historische concurrenten Jacques Anquetil en Eddy Merckx.

bron: Belga