Wie zijn de grootste 'bad guys' uit 'Game of Thrones'?

Wie zijn de grootste 'bad guys' uit 'Game of Thrones'?

In totaal konden de experten van het Rode Kruis maar liefst 103 mensenrechtenschendingen terugvinden in de serie. De grootste boeman was enigszins te verwachten Ramsay Bolton, een corrupte leider die niet vies was van wat marteling en verkrachting op tijd en stond.

De tweede plaats is echter wel opvallend, want die gaat naar Daenerys Targaryen, de drakenkoningin en publieksfavoriet. Hoewel zij een reputatie heeft als zijnde een rechtvaardige leider, maakte zij zich maar liefst vijftien keer schuldig aan het schenden van de mensenrechten.

Meerdere verrassingen

Er waren nog wel verrassing te noteren. Zo bengelde de gehate Cersei onderaan de lijst met amper 2 overtredingen. Ook de sadistische koning Joffrey viel al bij wel mee met 3 schendingen, terwijl de populaire en rechtvaardige Jon Snow er dubbel zoveel op zijn naam had.

Snow, het belangrijkste hoofdpersonage van de serie, schond de mensenrechten volgens het Rode Kruis ook maar liefst zes keer. Dat door het gebruik van kindsoldaten en marteling. Dat zijn evenveel overtredingen als zijn aartsvijand, de Night King, leider van een zombieleger. Gelukkig vertoont hij volgens de experts wél meer tekenen van benevolent leiderschap: hij beschermt zijn volk en zelfs zijn gevangenen.

Hieronder staan de karakters in dalende 'kwaadaardigheid'.