Wie vindt de mysterieuze 'boekenkakker' van Halle?

De bibliotheek van Halle heeft te kampen met een 'boekenkakker'. Al drie woensdagen op een rij heeft iemand er zijn behoefte gedaan op boeken en cd's. De vervuiler liet de besmeurde stukken achter op het toilet.
door
Bieke.Truyaert
Leestijd 1 min.

"Woensdagnamiddag 24 mei vond de poetsvrouw op het mannentoilet een boek waarop iemand zijn behoefte had gedaan", vertelt cultuurschepen Marc Snoeck aan Het Nieuwsblad. "Dat was geen prettige vondst, maar de poetsvrouw heeft alles mooi opgekuist en in de vuilnisbak gegooid. We gingen ervanuit dat iemand ziek geworden was op het toilet."

Ongelukje

Maar het bleek niet om een ongelukje te gaan. Een week later, weer op woensdagnamiddag, werd eenzelfde vondst gedaan. Terwijl het de vorige keer om een boek over vogels ging, ging het deze keer om een besmeurd boek over wiskunde. De derde woensdag op rij sloeg de toilet-vandaal toe op een cd.

Op slot

Aangezien er geen camerabewaking in de bibliotheek is en niemand iets heeft gezien, zit het personeel met de handen in het haar. Intussen werd beslist een klacht in te dienen bij de politie. In afwachting gaat het toilet in de bibliotheek waarschijnlijk op slot. Wie dringend moet, zal de sleutel moeten vragen aan de balie.