Wie mooi wil zijn denkt aan vitamine C

Een citroen in je thee is een oeroud trucje om van een verkoudheid af te raken. Citroenen zitten namelijk vol vitamine C, dat goed is voor je immuunsysteem. Maar de voedingsstof heeft nog heel wat andere voordelen. Wat dacht je van sterker haar of meer energie?
door
Julie
Leestijd 2 min.

Sterke nagels

Vitamine C laat onze nagels goed groeien en er mooi uitzien omdat het onze huid, bloedvaten, bindweefsel en botten versterkt.

Gezond haar

Om je haar te helpen groeien en sterk te houden, hecht je maar beter belang aan je dagelijkse dosis vitamine C. Voor een extra boost kan je een haarmaskertje maken met een handjevol stekelbessen, drie aardbeien, een gekookte aardappel en een halve rode paprika. Blend de ingrediënten tot een papje dat je verdeelt over je haar. Laat het 15 tot 25 minuten zitten alvorens je je haar uitspoelt met warm water. Stralende lokken verzekerd!

Langer jong

Een onderzoek van het American Journal of Clinical Nutrition wees uit dat vrouwen op leeftijd die meer vitamine C binnenkregen minder rimpels hadden en een minder droge huid. Volgens de wetenschappers heeft de stof als gunstig effect dat fijne lijntjes op ons gezicht langer wegblijven. Ze zorgt er namelijk voor dat ons lichaam collageen aanmaakt, wat de huid elastisch en sterk houdt.

Energiek gevoel

Vitamine C speelt een cruciale rol bij de opname van ijzer. Mensen met een chronisch ijzertekort kunnen bloedarmoede ontwikkelen en voelen zich lusteloos en moe. De boodschap is dus om een gezond en gevarieerd eetpatroon te ontwikkelen, waarbij je van beide stoffen voldoende binnenkrijgt. Zo ben jij de hele dag mevrouwtje opgewekt!

Foto Pixabay