Wie is de nieuwe presidentsvrouw van Frankrijk?

Wie is de nieuwe presidentsvrouw van Frankrijk?

Volgens Macron zelf vormen ze geen 'normaal' stel. Dat komt door het leeftijdsverschil van 24 jaar dat hen scheidt. De 39-jarige Macron en 64-jarige Trogneux leerden elkaar kennen toen ze zijn toneelleerkracht was. De destijds 15-jarige Emmanuel was intellectueel vroegrijp. Trogneux vertelde dat hij een gelijkwaardige relatie had met volwassenen en zich niet als tiener gedroeg.

Getrouwd

De toneelleerkracht was op dat moment getrouwd met bankier André Auzière. Ze hadden samen drie kinderen. De ouders van Macron dachten dat hij een oogje had op een van zijn medeleerlingen, Laurence Auzière. In feite was het haar moeder waar hij verliefd op was.

De ouders van Macron vroegen Trogneux om tot zijn acttiende uit zijn buurt te blijven, maar dat lukte de twee niet. Op zijn zeventiende beloofde hij op een dag met haar te trouwen. Die belofte kwam hij tien jaar later, in 2007, na. Zo werd zijn klasgenoot Laurence later zijn stiefdochter. Brigitte nam ontslag als leerkracht zodra haar echtgenoot minister van Economie werd om zo zijn vertrouwde adviseur te worden.